2share

2Share betyder
"att dela".

För oss innebär det att dela med sig och att dela lika.

Det finns mycket i världen som inte delas lika.

En av de största orättvisorna som finns är den mellan män och kvinnor. Den finns i alla länder, alla kulturer och i alla samhällsklasser. Det är en orättvisa som berör 100% av världens befolkning och som drabbar 50% av den.En grundläggande tanke är att alla, oavsett kön, har lika värde.

Vi på 2Share vill visa att man kan driva ett lönsamt företag på marknadsmässiga villkor och ändå göra gott genom att dela med sig. Vi har valt att dela med oss genom att ge 50% av 2Shares vinst till projekt som verkar för lika villkor för män och kvinnor. Det innebär att vi placerar/delar ut/ ger bort/satsar hälften av bolagets vinst varje år. En grupp som består av bolagets styrelse tillsammans med utvalda specialister väljer under året vilka projekt som vi vill satsa på. Det kan vara små lokala projekt liksom större nationella och kanske så småningom även internationella. För att du som kund ska kunna lita på detta kommer vi löpande att helt öppet redovisa bolagets ekonomiska situation. Läs mer om detta under fliken "om oss". Vår ambition är att driva vårt företag på marknadsmässiga grunder där vi har en lönsam affär med nöjda kunder och samarbetspartners.

Du kommer att märka att vår vackra logotype med den romerska tvåan och det handskrivna "share" har en framträdande roll på alla våra produkter. Det är för att du som kund stolt ska kunna visa att du bidrar till en bättre värld genom att köpa 2Shares speciellt framtagna designprodukter. Du är med och delar. Produkterna har vi själva tillsammans med duktiga, stilsäkra designers valt ut och tagit fram. Vi hoppas att du ska hitta något som passar din stil och smak.

Sverige anses som världens minst ojämställda land. Vi har kommit långt men har fortfarande mycket att göra för att kvinnor ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter som män.


VILKA ÄR VI?

Anna heter jag och är en av 2Shares grundare. Jag är mamma till en tonårig son och jobbar i flygbranschen. Båda delarna trivs jag bra med. För mig är det viktigt att kunna stå för det jag gör och representerar. Det måste vara på riktigt. Jag har bott i södra Europa i ett decennium och tycker om att möta människor, är intresserad av samhällsfrågor. Min tanke är att alla kan göra något, om man gräver där man står. Jag tycker att bristen på jämställdhet i världen är ett stort problem. Med 2Share hoppas jag kunna vara med och bidra till en mer jämställd värld. Helt enkelt.

Det är jag som är Catharina och som tillsammans med Anna står bakom idén med 2Share. Efter några år utomlands och i Stockholm bor jag nu i Kalmar tillsammans med make, son och hund. Efter flera år i resebranschen och som egen företagare inom detaljhandeln så jobbar jag nu med 2Share. Här kombinerar jag intresset för design, försäljning och jämställdhet. Med detta hoppas jag kunna få fler att intressera sig för jämställdhet. Flickor och pojkar, kvinnor och män ska ha lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Det är viktigt.


TILLVERKNING

Vi har valt att tillverka alla 2Shares skinnprodukter i Ubrique i södra Spanien. Staden med 18 000 invånare, nordväst om Malaga har 100-åriga traditioner av att arbeta med skinn. Här görs några av de finaste skinnarbetena i Europa och 80% av invånarna jobbar på något sätt med skinn. Det började med tillverkning av skinnpåsar för tobaksförvaring då Ubrique ligger nära Gibraltar där man handlade med tobak som behövde förvaras tätt och fuktigt. Staden ligger mellan två naturparker och hade därför god tillgång till råmateriel.

2Share samarbetar med ett lokalt familjeföretag som heter Doherpiel. Pappa Carlos startade företaget 1988 och driver det nu tillsammans med dottern Susanna och sonen Carlos (och Labradoren Troy). Tillsammans med 50 duktiga och erfarna medarbetare tillverkar de skinnprodukter åt många av de finaste designmärkena. Susanna har examen från designskola med inriktning på just skinnprodukter och ritar plånböcker och väskor åt det egna märket Carlos Naranja. I företagets entré hänger suddiga svartvita fotografier från 50-talet av Susannas farmor sittande tillsammans med andra kvinnor från Ubrique utomhus i skuggan där de arbetar i skinn. Familjens fabrik ligger i utkanten av Ubrique och här har vi på plats tillsammans med Susanna och hennes pappa noga gått igenom alla detaljer i våra produkter för att få det allra bästa slutresultatet. Det fina kalvskinnet kommer från Alicante. Alla produkter tillverkas för hand. Varje skinndetalj skärs ut för sig för att säkerställa att den är utan felaktigheter. Sedan sys och monteras produkten av duktiga hantverkare. Varenda tråd handklipps, bränns och limmas. Innan produkten packas för att skickas till Sverige går varje enskild produkt igenom en kvalitetskontroll där skickliga, vana ögon granskar detaljerna. Som du förstår finns det billigare sätt att tillverka på. Vi har dock valt bort många länder där vi inte kan kontrollera arbetsförhållanden eller säkerställa varifrån materialet kommer. En produkt från 2Share är tillverkad under bra förhållanden av vuxna människor med stor yrkesskicklighet. Det är vår övertygelse att du värdesätter detta. 

Varje gång du tar upp din plånbok eller öppnar din note book så vet du att den är ritad av en kreativ designer som brinner för sitt skapande, tillverkad av utvalda spanska skinn, sydd av skickliga hantverkare och packad och skickad till dig med glädje och önskan om en mer jämställd framtid.


DESIGN

Louise Bramstedt är designern och produktutvecklaren bakom 2Shares skinnkollektion våren 2015.

Hon är utbildad på Istituto Europeo di Design i Milano och har under 10 år arbetat som designer, specialiserad på skor & accessoarer, i Milano, Stockholm, Köpenhamn, New York och Hong Kong.

Louise driver sitt egna designmärke Lobra. 2012 fick hon det prestigefyllda New Talents-priset av Svenska Moderådet under modeveckan i Stockholm.

Hon har publicerats i tidningar som Vogue UK, Accessories Magazine USA, WWD Footwear News och visat sina kollektioner under New York och Milano Fashion Weeks.Mejla oss